AANBOD

WEDSTRIJDTURNEN

De selectiegroep van Turn2gether traint 4 uur in de week en de Jong talenten trainen 2 uur in de week. Tijdens de trainingen wordt er naast elementen en oefeningen aanleren ook veel tijd besteed aan kracht, spanning, coördinatie en houding: de basiselementen van het turnen. De groep bestaat momenteel uit ongeveer 15 meisjes. Voor de selectie word je uitgenodigd, je kunt dus niet zomaar mee doen in de selectieles. De selectie doet mee aan wedstrijden in de regio en traint een aantal keer per jaar in de turnhal in Woerden.

Jong Talentgroep

In deze groep worden jonge en talentvolle meisjes een jaar lang getraind voor één van de wedstrijdgroepen, deze talenten worden door de trainer(ster) uitgekozen.

Het is een programma waaraan gewerkt wordt in een klein groepje. Dit betekent dat ze veel aandacht krijgen. In deze groep wordt de basis gelegd voor het turnen. Er wordt een bepaald element aangeleerd. Vaak wordt dat een paar weken herhaald en daarna worden andere elementen aan bod gebracht. Het gaat hier vooral om het aanleren van de goede techniek. In deze groep staat plezier voorop, maar er moet wel hard gewerkt worden.

Het aantal jaar dat een turnster traint in de Jong Talentgroep is afhankelijk van de leeftijd.

Selectie

De turnsters van de selectie trainen 4 uur in de week. De Springgroep traint 1,5 uur per week. Tijdens de trainingen wordt er gewerkt aan nieuwe elementen en aan de oefenstof. Het is hard werken, maar plezier is in deze groep niet minder belangrijk! Naast het plezier in het turnen, wordt er verwacht dat ze hard werken, wat vaak resulteert in mooie prestaties op wedstrijden.

Naast de trainingen zullen de turnsters ook deelnemen aan diverse regionale wedstrijden, competitiewedstrijden en wedstrijden georganiseerd door de verschillende turnvereniging. Regelmatig zal er een kort verslag met resultaten en foto’s van deze wedstrijden op de facebookpagina van Turn2Gether worden geplaatst.

Overigens zijn de wedstrijdturnsters verplicht om aan alle wedstrijden deel te nemen. Kijk voor het wedstrijdschema bij het kopje wedstrijdschema.

selectie Turn2gether 2018

Waarom Turn2gether

STEL UW VRAAG
  • Gecertificeerde en betrokken leiding

  • Turnen is goed voor je motoriek

  • Je traint op kracht en lenigheid

  • Het is heel goed voor je balans

  • Betaalbare contributie

  • Leuke activiteiten naast de lessen

  • Jong geleerd, Oud gedaan

Tot slot zijn we een ontzettend gezellige vereniging!
Daar wil je toch bij horen?